با توجه به اینکه قرار نیست زندگی مردم همانطور که قبلاً بوده الان هم همانطور باشد و مقرر شده بجای مرغ اشکنه بخوریم ، ما هم تصمیم گرفتیم برای عزیزانی که طرز تهیه اشکنه را نمی دانند ، جهت آگاهی بخشی ، روش تهیه و هزینه احتمالی تمام شده ی این غذایِ آبدار اشاره ای داشته باشیم .
به گزارش ایران ویج به نقل از انتخاب ، اول اینکه اشکنه انواع گوناگون دارد از قبیل اشکنه شنبلیله ، گوجه سبز ، کشک ، ترخان و کله جوش . در اینجا چون دلمان می خواهد به طرز تهیه اشکنه ی کشک اشاره می کنیم . منبع ما برای ارائه طرز تهیه و مواد لازم این غذا کتاب هنر آشپزی نمونه ، نوشته دکتر شمسی شعبانی و م-صدر ، چاپ دهم ۱۳۸۹ می باشد.
مواد لازم برای ۶ نفر :
کشک با غلظت معمولی ۲ لیوان ( شیشه کوچک ۲۶۵۰ تومان )
نعناع یک قاشق غذاخوری ( رایگان از همسایه بگیرید ، مگر قدیم یادتان نیست ! )
روغن ۱/۵ استکان ( ۵۰۰ تومان)
پیاز یک عدد ( یک عدد اشانتیون است )
تخم مرغ دو عدد ( ۴۰۰ تومان )
ترخان یک قاشق غذاخوری (هیچی ، شما مهمون باشد )
مغز گردوی خرد شده ۱/۵ استکان ( برای ۲۰۰ گرم ۵۰۰۰ تومان )
بنابر این برای تهیه این نوع اشکنه باید ۸۵۵۰ تومان داخل جیب مبارکتان پول باشد که شاید اگر برای همین تعداد یک مرغ تهیه می کردید لااقل هم سرتان بالا بود که یه غذای پر پروتیین به خندق بلا کرده اند و هم اینکه هر جا بروند پشت سر شما نمی گویند ، آب و کشک بخوردمون داد …
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ نمایید و سپس نعناع و ترخان خشک را به آن اضافه کنید . بلافاصله قبل از آنکه نعناع بسوزد کشک را به آن اضافه نمایید . در ظرف جداگانه ای تخم مرغ ها را بریزید و پس از آنکه کشک به جوش آمد کم کم آن را به کشک اضافه کنید و در همین حال مرتباً آن را بهم بزنید تا تخم مرغ ها بهم نچسبد . وقتی تخم مرغ ها پخت آن را در ظرف مناسبی بریزید و با مغز گردو تزیین نمایید!
از این طریق می توان، زین پس به جای غذای مرغ ، اشکنه (به توصیه آقای علم الهدی) نیز میل کرد.